VIDEO // Fostul șef al PCCOCS insistă asupra anulării ordinului de repunere în funcție a lui Viorel Morari

Julieta Savițchi
19/02/2020

Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, care și-a dat demisia după plecarea PDM de la guvernare, insistă în instanță asupra anulării ordinului semnat la 17 septembrie 2019 de ex-procurorul general interimar, Dumitru Roibu, privind revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție.

Procesul de judecată a început la data de 23 decembrie, iar o zi mai târziu, când Morari era deja suspendat din funcție de către Alexandr Stoianoglo, judecătorul Vitalie Ciumac a dat curs cererii lui Chitoroagă de a suspenda executarea ordinului din 17 septembrie 2019 până la adoptarea unei decizii finale.

La ședința de judecată din 18 februarie a fost prezent și Viorel Morari. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a cerut recuzarea magistratului pe motiv că a depus o plângere pe numele acestuia la Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea de recuzare a fost respinsă.

Iurie Lealin, reprezentantul Procuraturii Generale, a declarat că a cerut să fie respinsă ca inadmisibilă plângerea lui Chitoroagă. „În acest caz Nicolae Chitoroagă este o persoană terță. Nu are nimic cu acest ordin. Oricine ar putea să ceară peste zece ani anularea unui ordin al procurorului general pe motiv că i-ar fi fost încălcat un drept”, a declarat acuzatorul.

Amintim că unul dintre dosarele de rezonanță investigate de Procuratura Anticorupție după revenirea lui Viorel Morari a fost cel pornit pe numele lui Chitoroagă pentru îmbogățire ilicită. Fostul șef al PCCOCS a fost pus sub învinuire și a stat 15 zile în arest preventiv. Dosarul a fost pornit după ce Procuratura Generală s-a autosesizat la o investigație jurnalistică a portalului Anticoruptie.md, privind o afacere care ar aparține lui Chitoroagă.

Julieta Savițchi
19/02/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii