Tutun de contrabandă, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, confiscat în Vama Giurgiulești

Ilie Gulca
29/04/2021

Ofițerii Serviciului Vamal au reținut, pe 27 aprilie 2021, șoferul unui autocamion la postul vamal Giurgiulești, în care au fost depistate rezerve de tutun de model Heets - IQOS, cu valoarea estimativă preliminară de peste 1,3 milioane de lei.

„Autocamionul era înregistrat în Rusia și se deplasa din Moldova spre Turcia, declarativ fără încărcătură. Însă, după ce a fost supus scanării cu raze X, a fost descoperit un ascunziș sub forma unui perete dublu în compartimentul marfar, unde au fost depistate și ridicate peste 38.000 de pachete de rezerve de tutun, în asortiment, cu timbre de acciză ce aparțin unui producător ucrainean”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Marfa ridicată și mijlocul de transport folosit la comiterea infracțiunii, precizează sursa citată, urmează să fie recunoscute în calitate de corpuri delicte și evaluate în vederea ulterioarei confiscări sau, după caz, a contravalorii lor.

Potrivit procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, aceștia urmează să formuleze și să înainteze învinuirea și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demers privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Prin urmare, șoferul autocamionului, deținător al cetățeniei Republicii Moldova, cu vârsta de 36 de ani, a fost reținut pentru un termen de 72 de ore.

El este bănuit de tentativă de contrabandă, care se pedepsește cu închisoare de la patru la zece ani de închisoare, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 600.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Ilie Gulca
29/04/2021Become a Patron!

Comentarii