Percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău // Procurorii caută probe în dosarul concesionării

Anticoruptie.md
20/09/2019
Aeroportul Internațional Chișinău. Foto: CIJM

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au descins vineri la Aeroportul Internațional Chișinău. Perchezițiile sunt efectuate în cauza penală cu privire la concesionarea aeroportului. 

Procuratura Generală a anunțat joi că a pornit o serie de cauze penale în care figurează mai multe persoane, inclusiv deputatul din Partidul Șor, Petru Jardan, parlamentarul democrat Vladimir Cebotari și deputatul fugar Ilan Șor. 

Potrivit oamenilor legii, actualul deputat Petru Jardan, în perioada 2012–2014, când deținea funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, a creat condițiile necesare pentru concesionarea Aeroportului. În plus, Jardan este acuzat că a acționat în interesul unui grup criminal organizat și a indicat condiții de concesionare în defavoarea statului.

„În ce privește deputatul Vladimir Cebotari, în 2013, în funcția sa de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în calitate de membru al Comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului activelor Aeroportului, a expediat invitații către companiile propuse de către Petru Jardan”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.  

De asemenea, prin votul său în cadrul comisiei de concurs, deputatul Vladimir Cebotari „a contribuit la obținerea ilegală a activelor financiare de către grupul criminal organizat, în proporții deosebit de mari”, susțin procurorii. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului Cebotari. 

„După semnarea contractului de concesionare a Aeroportului, în 2013, Petru Jardan a devenit administrator al companiei Avia Invest, iar Ilan Șor – președinte al Consiliului de administrare. În aceste noi calități, aceștia au „fructificat”, în comun cu deputatul Vladimir Cebotari și alte persoane rezultatele schemei criminale pe care au pus-o la cale”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Anticoruptie.md
20/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii