Numele și trecutul comanditarului stelelor lui David de pe clădirile Parisului

Ilie Gulca
28/11/2023

Poliția Republicii Moldova susține că persoana care a comandat desenarea stelei lui David pe mai multe clădiri din Paris și suburbiile acestuia a fost implicat în acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul criminal „Șor” pe teritoriul Republicii Moldova.

„Bărbatul respectiv a fost folosit în scopul destabilizării situației din Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției. „Acțiunea din Franța a fost organizată și dirijată din afara țării și a reprezentat o tentativă de denigrare a imaginii statului Republica Moldova de către aceiași exponenți fugari. Instituțiile de drept cercetează acțiunile persoanelor vizate.”

Sursele Portalului Anticoruptie.md susțin că numele persoanei respective este Alexandr Cocii.  

La sfârșitul lui octombrie, pe clădiri din Paris și din suburbiile capitalei Franței au apărut circa 200 de stele ale lui David. Autorii acestor graffiti, potrivit presei franceze, sunt un cuplu de cetățeni moldoveni care au acționat la comanda unui om de afaceri, Anatoli Prizenko, fost apropiat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Acest bărbat de aproape cincizeci de ani a fost activist în 2014 și 2015 al Mișcării Populare pentru Uniunea Vamală, o structură pro-rusă care a lucrat pentru ca regiunea autonomă găgăuză să adere la Uniunea Eurasiatică.

Ilie Gulca
28/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii