Marina Tauber nu va putea participa la proteste nici în următoarele zile

Julieta Saviţchi
28/09/2022
Captură

Deputata Marina Tauber va rămâne în arest la domiciliu următoarele 20 de zile. Judecătoria Chişinău a admis, miercuri, parţial demersul procurorilor anticorupţie, care au solicitat prelungirea mandatului de arest la domiciliu cu încă 30 de zile.

Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară. Atât procurorul, cât şi avocatul deputatei, s-au arătat decişi să contesteze decizia primei instanţe.

Amintim că Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătoriei Chişinău privind prelungirea cu 20 de zile a mandatului de arest preventiv în penitenciar.

Totuşi, instanţa de apel a dispus ca vicepreşedinta Partidului Şor să rămână în acest timp în arest la domiciliu. Decizia este irevocabilă.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Din penitenciarul Nr 13, deputata Șor, Marina Tauber, a transmis mai multe scrisori la libertate, inclusiv destinate corpului diplomatic acreditat la Chişinău, în care s-a plâns pe justiţia din Republica Moldova. 

Marina Tauber a declarat că este deţinută ilegal în arest preventiv, deoarece nu s-a eschivat de la răspundere, are mandat încredinţat de cetăţeni pe un termen de 4 ani şi nu poate să-i fie retras.

Julieta Saviţchi
28/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii