„Exclusiv pentru administratori de companii”. O casă de schimb valutar clandestină, pentru contrabandiști, a fost depistată la Bălți

Ilie Gulca
21/01/2022

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut doi bărbați din Bălți, care asigurau funcționarea unei case de schimb valutar clandestine specializată în deservirea doar a unor companii ce practicau scheme de contrabandă cu cereale în Ucraina și România.

Angajații PCCOCS și ai Inspectoratului Național de Investigații cercetează faptele ilegale a celor două persoane responsabile de activitatea acestui local, care nu elibera bonuri fiscale.

Schimbul valutar improvizat era localizat într-un apartament din Bălți, cu acceptarea doar a clienților fideli sau a celor prezentați prin recomandare.

Majoritatea acestor clienți sunt fondatori și administratori de companii, iar banii convertiți provin din acțiuni de scoatere din țară, prin contrabandă, a produselor cerealiere în România și Ucraina, fără plata impozitelor obligatorii.

În urma documentării activității acestora, începând din noiembrie 2021, oamenii legii au desfășurat percheziții și au ridicat mijloace bănești – valută națională și valută străină –în valoare de aproximativ două milioane de lei.

Ilie Gulca
21/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii