Dosarul Laboratorului Pieței Centrale // Trei arestări, doi în închisoare și unul la domiliciu

Ilie Gulca
22/04/2021
Descinderile CNA la Piața Centrală. Foto: cna.md

Trei angajați ai Laboratorului de expertiză al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, învinuiți de corupere pasivă, au fost arestați pentru 30 de zile. Doi dintre aceștia urmează să fie plasați în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, iar unul – la domiciliu din cauza că a fost confirmat pozitiv la Covid-19. Aceste decizii judecătorești a fost luate în urma descinderilor angajaților Centrului Național Anticorupție (CNA) de pe 20 aprilie în halele Pieței Centrale din Chișinău. 

„Alte două persoane reținuțe în dosarul mitei cu certificate sanitare colaborează cu ancheta și sunt cercetate în stare de libertate. Încheierea judecătorului poate fi contestată la Curtea de Apel în ordinea stabilită de lege”, se menționează într-un comunicat publicat joi pe pagina de Facebook a Centrului Național Anticorupție.

Cele cinci persoane, inclusiv funcţionari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi agenţi economici, fuseseră reţinute, marți, pentru 72 de ore, pentru  corupere pasivă și activă.

Reținuții erau bănuiţi pentru că ar fi eliberat comercianţilor de carne în halele Pieţei Centrale certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită fără a supune marfa unui control.

Ilie Gulca
22/04/2021Become a Patron!

Comentarii