Dosarul Ilan Şor: Afaceristul milionar ar putea beneficia de un avocat plătit din bani publici

Julieta Saviţchi
19/10/2021

Controversatul afacerist Ilan Şor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare, ar putea beneficia de în avocat garantat de stat. Decizia a fost luată, marţi, de către Curtea de Apel Chişinău, după ce niciun avocat de al afaceristului nu a venit să-şi apere clientul.

Indignaţi că au fost nevoiţi să amâie şedinţa de judecată, magistraţii din completul de judecată au dat curs solicitării procurorilor şi le-a aplicat amenzi de câte o mie de lei avocaţilor. Procurorii i-au acuzat pe apărători că tergiversează intenţionat examinarea dosarului.

Completul de judecată a transmis şi un avertisment pentru avocaţii angajaţi de Şor că locul lor va fi luat de un avocat garantat de stat dacă nu se vor prezenta la următoarea şedinţă.

Aceasta a fost cea de a patra şedinţă de judecată în dosarul Şor, după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chişinău. Prima şedinţă a avut loc pe data de 13 septembrie, de atunci fiind toate amânate.

Julieta Saviţchi
19/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii