Dosarul Frauda Bancară // PG spune că nu are nevoie de Platon ca să informeze publicul despre activitatea sa

Ilie Gulca
25/11/2020

Procuratura Generală se delimitează de declarațiile lui Veaceslav Platon și precizează că nu are nevoie de intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția a emis un comunicat după declarațiile făcute de acest om de afaceri despre evoluția investigației în cadrul furtului miliardului.

„Procuratura va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele pe care le are în gestiune”, se menționează la

În cadrul unei emisiuni la TV8, businessmanul a vorbit despre dosarul fraudei bancare, lăsând să se înțeleagă că este la curent cu evoluția anchetei, care, potrivit acestuia, ar fi deja finalizată.

„Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se știe cine și ce rol a jucat. Este o persoană care stă în spate”, a spus Platon, precizând că nu este vorba de deputatul Andrian Candu și nici de Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților.

Platon a adăugat că este demonstrată vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar. El a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Ilie Gulca
25/11/2020

Comentarii