Don Juan-ul justiției!? Magistratul certat cu etica, Oleg Melniciuc, și-a primit pedeapsa după ce a făcut avansuri unei studente

Viorica Mija
29/09/2022
Sursa: CIJM

Colegiul Disciplinar i-a dat mustrare judecătorului Oleg Melniciuc, implicat într-un scandal de posibilă hărțuire sexuală la adresa unei studente. Decizia a fost luată în data de 23 septembrie curent, după ce membrii colegiului au fost sesizați de directoarea Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău, Victoria Bercu, unde studiază fata.

„Plenul Colegiului disciplinar a aplicat judecătorului Melniciuc Oleg de la Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani) sancțiunea disciplinară sub formă de „mustrare”, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 4 alin. (1) lit. p) din aceeași Lege”, se arată în decizia Colegiului Disciplinar.

Articolele citate se referă la „manifestații care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, comise în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în afara acestora”.

Anticoruptie.md a relatat detalii despre învinuirile care i se aduc judecătorului. Acesta este acuzat de o elevă de la Colegiul „Alexei Mateevici” de hărţuire sexuală. De altă parte, magistratul a respins acuzaţiile, declarând că este vorba de o răzbunare pusă la cale de persoane influente nemulţumite de decizia pe care a luat-o în privinţa lor.

Etica profesională nu e asul judecătorului Oleg Melniciuc. În anul 2013, magistratul Oleg Melniciuc, într-o şedinţă publică, i-a numit pe jurnalişti „răpănoşi”. Candidatura sa a fost respinsă de preşedintele Nicoale Timofti tot pe motiv că acesta a încălcat codul de etică de mai multe ori şi a judecat aflându-se în conflict de interese. Ulterior însă, a fost promovat la şefia Judecătoriei sectorului Râşcani din Chişinău.

 

Viorica Mija
29/09/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii