Doi polițiști cercetați de CNA, într-un dosar de trafic de influență pe procurare de carnete auto. Cei doi riscă până la șapte ani de închisoare

Irina Odobescu
11/06/2021
Foto: CIJM

Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B. Oamenii legii riscă până la șapte ani de închisoare. 

„Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții au exercitat influența promisă și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru așa numitul ajutor acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul”, scrie în comunicatul CNA. 

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri, altul este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenţie, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Irina Odobescu
11/06/2021Become a Patron!

Comentarii