Dodon, chemat la Judecătorie, după ce procurorii i-au aplicat sechestru pe mai mult de două milioane de lei

Mădălin Necșuțu
18/08/2022

Fostul președinte Igor Dodon se va prezenta, joi dimineață, la Judecătoria Chișinău, pentru a afla dacă îi va fi prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe motiv că există în continuare riscul împiedicării urmăririi penale, al distrugerii probelor și influențării martorilor.

Procurorii anticorupție au anunțat că au înaintat un demers de prelungire a mandatului de arest la domiciul încă de marți.

De asemenea, Procuratura Ancticorupție a sechestrat banii lichizi găsiți în timpul perchezițiilor efectuate la bunurile lui Dodon, dar și acasă la mama acestuia, Galina Dodon. Ambii sunt vizați într-un dosar de îmbogățire ilicită. Suma în lei și valută se ridică la circa 2,14 milioane de lei. 

Dodon a fost citat marți la Procuratură pentru alte acțiuni de urmărire penală, iar procurorul de caz i-a înmânat și demersul privind prelungirea măsurii preventive.

Mădălin Necșuțu
18/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii