DOC// Patimi postelectorale. Primarul Ion Ceban, chemat în instanță de deputatul PAS, Viorel Barda

Viorica Mija
30/11/2023
Colaj CIJM

Deputatul PAS Viorel Barda l-a acționat în judecată pe primarul de Chișinău, Ion Ceban. O cerere cu privire la apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale a fost depusă la Judecătoria Chișinău. Scandalul între cei doi s-a iscat în toiul campaniei electorale, atunci când Ceban a declarat că firma concurentului formațiunii pe care o conduce, Mișcarea Alternativă Națională (MAN), la fotoliul de primar al comunei Grătiești ar fi fost ținta unor controale fiscale abuzive, la comanda deputatului Barda. Ultimul a negat orice implicare și l-a învinuit pe Ceban că ar răspândi neadevăruri.  Mandatul a fost câștigat însă de candidata din partea Platformei DA, Olga Caraman.

Primarul de Grătiești a fost ales în turul al doilea al alegerilor locale. Candidata Platformei DA, Olga Caraman, a obținut fotoliul după ce a primit votul de încredere a peste 78% dintre alegători. Olga Caraman a luat 1848 de voturi, în raport cu 521 acumulate de contracandidata sa de la PAS, Tatiana Barda.

Viorica Mija
30/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii