Cumnatul lui Igor Dodon rămâne după gratii

Anticoruptie.md
20/08/2022
Sursa: CIJM

Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, cercetat penal în stare de arest pentru presupusă complicitate cu fostul şef al statului în dosarul de îmbogăţire ilicită, rămâne în penitenciarul N 13. Măsura de arest a fost prelungită vineri, pe un termen de 20 de zile.

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13.

În timpul perchezițiilor la casa ex-președintelui, Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă. Aceasta prevedea procurarea a trei imobile şi a unei staţii cu tot cu ambarcaţiuni, în sumă totală de 700.000 de mii de euro în satul Molovata, raionul Dubăsari. Procurorii consideră că bunurile au fost procurate din banii fostului şef al statului şi aparţineau de facto familiei Dodon.

Recipisa a fost semnată de către omul de afaceri Anatolie Grecu pentru Merineanu, dar în document se mai menţionează şi numele preşedintelui întreprinderii Daac-Hermes, Vasile Chirtoca.

Documentul prevede transmiterea, în trei tranşe, a trei imobile, bărci şi utilaj pentru funcţionare şi deservire. În prima tranşă era prevăzută suma de 350.000 de euro.

 

Anticoruptie.md
20/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii