Cu brățara de supraveghere la vedere, Marina Tauber și-a ridicat personal mandatul

Viorica Mija
08/06/2023

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest pe numele vicepreședintei partidului Șor, Marina Tauber, pentru alte 20 de zile. În timp ce procurorii au insistat pe prelungirea mandatului de arest la domiciliu, pentru că ar exista bănuieli rezonabile că Tauber s-ar putea eschiva de la răspundere, avocații spun că măsura impusă este disproporționată și reprezintă un abuz. 

Tauber, învinuită în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a fost prezentă la ședință, iar înainte de a intra în sală s-a adresat celor câteva zeci de susținători care au scandat în fața instanței -„Marina suntem cu tine! Victorie!”. Aceștia purtau tricouri speciale, cu mesaje în susținerea Marinei Tauber.

 

Tauber a fost reținută în data de 1 mai, chiar de ziua ei, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Tauber ar fi încălcat condițiile măsurii preventive, liberarea provizorie sub control judiciar, fapt pentru care procuroii au înaintat un demers pentru a fi schimbată măsura și a fi plasată în arest preventiv. 

Conform acuzatorilor, Marina Tauber ar fi încălcat următoarele condiții impuse de Curtea de Apel Chișinău la 5 ianuarie curent - ar fi părăsit localitatea unde își are domiciliu, ar fi comunicat cu persoane care au tangență cu dosarul penal în care aceasta este vizată și nu ar fi predat pașaportul judecătorului de instrucție. 

De altă parte, înainte să fie reținută, Tauber a postat un video pe o rețea de socializare în care menționa că nu știa că va avea loc o ședință de judecată, iar apărătorii săi au declarat că interdicțiiile la care s-au referit acuzatorii nu au fost impuse de instanță clientei lor.

Viorica Mija
08/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii