Noi trebuie să mizăm pe puterea inteligenței

Aurelia Peru
30/07/2020

Întrevederea de la Condrița între Dodon și Krasnoselskii a făcut agenda-setting în media autohtonă, chiar dacă Compania publică „Teleradio-Moldova” nu ne-a oferit o abordare în interesul publicului, adică a poporului. Pentru asta trebuie să ai și voință, și carte, pe care, din unele scurgeri de informație de la audiențele recente din Comisia parlamentară de profil, nu prea o au toți managerii de acolo.

După mine, prea masive și prea „egale” au fost fotoliile celor doi, întruniți la Condrița, reședință de lux construită de Ivan Ivanovici Bodiu. Cred că spiritul lui Leonid Brejnev, oaspetele de onoare al RSSM, și acum se plimbă pe holurile de acolo.

L-am auzit, în contextul „întrevederii de la Condrița”, pe deputatul Oazu Nantoi, am ascultat, azi, și mesajul cu referință al președintelui Platformei DA, Andrei Năstase. Dar, curios, unde au dispărut „experții” de la instituțiile de profil ale AȘM??? Da! E periculos să mergi împotriva puterii. Pierzi fotolii, 1,5 salarii. Dar, probabil, nici nu are cine. Cei care își permiteau să vorbească și să gândească altfel decât cei de la putere au fost marginalizați. Totuși, e COVID în țară, sa fiți cu toții sănătoși.

Dar, vom regreta încă nu o dată că deputații oportuniști ne-au lipsit de șansa de a avea un altfel de guvern, unul pentru popor, nu pentru profitorii luxului nemeritat, pe bani publici. Un guvern care să gestioneze țara în interesul național, în spiritul Constituției și al integrității teritoriale. Dar ei, oportuniștii, au fost totdeauna mulți și sunt și perpetuabili.

Nu pot să nu-l cred și mai mult pe EMINESCU al nostru, care scria în publicistica sa politică că „ciubotarul trebuie să se ocupe de meseria sa”, iar politica - să fie pentru cei care pricep în ea.
Fără supărare. E abordare conservatoare, elitistă. Dar, o societate are nevoie de minți lucide pentru e progresa.

Aurelia Peru
2020-07-30 09:31:00

Comentarii