Domnule ministru Popovici, „это не по-пацански”!

Aurelia Peru
05/03/2020

După ce, zilele acestea, aproape o jumătate din angajații Institutului de Istorie al Academiei de Științe au rămas fără un loc de muncă în urma desfășurării concursului proiectelor de cercetare finanțate prin intermediul Programului de Stat (2020-2023), iată că vine rândul altei entități. Treizeci de cercetători științifici – doctori în știință, doctori habilitați, profesori -cercetători de la Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice – vin să completeze armata de șomeri pe care o „racolează” vertiginos și impertinent actuala guvernare. ȘOC adevărat în lumea științei!

Nu rămâne loc pentru dubii, că aceste „epurări” din mediul academic sunt coordonate și premeditate. Societatea noastră amintește tot mai mult de „Ferma animalelor” (George Orwell). Desigur, istoricii, politologii, specialiștii în relații internaționale etc. reprezintă opoziția incomodă a actualei puteri. Intelectualitatea științifică nu se include în bazinul electoral al PSRM, cu excepția câtorva miniștri din cabinetul Chicu. Este pentru prima dată când mă dezic de una din valorile fundamentale ale democrației – minoritatea supusă majorității. Or, intelectualitatea a fost totdeauna in minoritate. Dar, o guvernare deșteaptă o vede, o aude, o ascultă.

V-aș ruga, pe această cale, domnule deputat dr. Octavian ȚÎCU, domnule deputat autor de manuale de politologie Carp Lilian, invitați-l pe stimatul domn ministru Corneliu Popovici în Parlament ca să spună în voce, de la tribuna aleșilor poporului, câtor oameni de știință le-a semnat verdictul guvernul socialist! Cred, domnule ministru Popovici, „ это не по-пацански!”- să uzez și eu de „stilul prezidențial” .

Apropo, se spune că în cazuri extremale, căpitanul este cel care părăsește ultimul corabia. Ei, iată că „pe uscat” paradigma își pierde esența . Problema a fost lejer pasată spre sindicate. Ca să fie clar, adică se mușamalizează.

Nimic de mirare! Așa se întâmplă în toate societățile de tip orwellian, unde – deducția clasică a marelui publicist și scriitor: „Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele”.

Aurelia Peru
2020-03-05 12:59:00

Comentarii