Două state românești, două procuraturi total diferite...

Ion Diacov
26/02/2016
Foto: ZdG

Zilele trecute, Laura Codruța Kovesi a fost reînvestită în functia de șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România.  Ieri, într-o ședință de bilanț, aceasta a anunțat societatea că în 2015 DNA a trimis în judecată 1250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt, printre care un premier, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori.

Tot ieri, Procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, fiind susținut de platforma social-democrată, proaspăt formată în Parlament, a izbutit să cerșească, din punctul meu de vedere, votarea unei legi controversate despre „reformarea” procuraturii. O Lege, care în niciun caz nu înseamnă reforme în cadrul instituției. O Lege, care de fapt pune în mâna Procurorului General toate pârgiile de control și conducere asupra justiției, fără nicio răspundere personală, adică instaurează în justiție dictatura unei persoane.

Tot joi, a ieșit la iveală adevărata intenție a Procurorului General, care, în urmă cu trei ani, sub paravanul așa-numitei reforme a procuraturii, cu prețul distrugerii procuraturii mun. Chișinău, a hotărât să mă elimine din organe, considerându-mă un procuror incomod. Așa a ieșit că „bomba” pregătită pentru mine s-a dovedit a fi plasată sub cel mai iubit procuror al regimului comunist-democratic de la 2001 încoace, Igor POPA, numit recent în funcția de procuror al capitalei, care anterior s-a proslăvit prin fabricarea dosarelor cu „killerul" lui Roșca, împotriva dlor Andronic, Urechean, Stati, Marinescu s.a.

Tot el a reușit să aranjeze astfel probele în dosarul „7 aprilie”, încât au ieșit basma curată și puterea de atunci, și opoziția. Bravo, domnule POPA! Poporul este vinovat. Nu are ce ieși la proteste în PMAN! Acum, mai proaspăt, a găsit niște teroriști, care au încercat să demoleze sediul Procuraturii Generale și i-a arestat. Nu mai vorbim despre câtă trudă a pus ca să-l ogoiască pe Mătăsaru! Și, na-ți-o bună, bomba a nimerit sub iubitul procuror. Au scăpat din vedere, au uitat sau n-au dovedit să se inteleagă, nu știu. Câte dosare fabricate, pentru a-și crea o reputație de procuror devotat și bomba pregătită trei ani pentru Diacov a nimerit chiar sub Popa. Mare forfoteală a fost în Procuratura Generala cu o zi înainte de ședinta Parlamentului.

Amendamentele introduse pe furiș în proiectul de lege n-au trecut. Să urmărim cum vor derula evenimentele. Pâna în 2017 mai este timp.

Ion Diacov
2016-02-26 08:29:00

Comentarii