Voi plătiți, dar hoții o sa vă fure încă 25 de ani

Gheorghe Costandachi
27/09/2016
Foto: economica.net

Această Răspundere Asumată de Guvernul Criminal nu trebuie să treacă. Trebuie de oprit cu orice preț…

Eu mi-am spus părerea mai multe ori.

Achitarea miliardului poate fi făcută și altfel. Însă decizia guvernului Filip este una absolut criminală și lipsită de logică, dependentă de ultimaturile FMI, BM, UE, BERD etc. Tot ce au putut să facă aceștia, s-a redus doar la constatarea imposibilității lor de a ajuta real acest popor în recuperarea miliardului, stabilirea unei puteri criminale și punerea în genunchi a acestui popor.

Toată gruparea de la guvernare, sfătuită de cei de peste hotare, trebuie să întreprindă măsuri foarte eficiente de recuperare a miliardelor de la hoții reali, dar nu de la poporul care nu poartă nicio vină.

Banca Națională continuă activitatea sa de sculă în sărăcirea oamenilor, țării și viitorului, slujește guvernarea și nu propune nimic contra ultimaturilor partenerilor de dezvoltare.

Repet pentru toată populația din țară:

Banii din miliardul furat au fost recuperați deja o dată. Însă, cei de la putere, sfătuiți de partenerii de dezvoltare, mai vor sa scoata miliardul încă o dată din sufletul și buzunarele rupte ale sărmanilor moldoveni, ca mai apoi încă o dată să fie scos prin procentele ratei dobânzii la acest miliard de 5%, din sărăcia nemaipomenită a oamenilor.

În așa fel, dragi cetățeni, ați devenit „țapii ispășitori”, cronic și foarte jalnic dependenți de cei care vă duc nu știu unde, nu știu cu ce, nu știu cum și nu știu când.

Daca pretinșii parteneri de dezvoltare ar fi fost dispuși la modul serios să ne acorde ajutor, atunci problema era hotărâtă în primele luni de la aflarea furtului miliardului.

Acum pentru cei de peste hotarele țării.  Voi, care trimiteți bani rudelor de acasă din munca voastră grea,  înjositoare și absolut indecentă, sunteți și rămâneți sursa principală de alimentare a recuperării miliardului furat prin cursul de schimb, prețuri infiorătoare care urmează să se dubleze la absolut toate produsele şi serviciile, inclusiv alimente, fructe, legume, serviciile comunale, căldură, electricitate. În loc, banii voștri de peste hotare, să fie investiți în afaceri pentru a se crea locuri de muncă, salarii și dezvoltare, ei vor fi furați și duși în conturile personalor, ale „julicilor” de la putere, inclusiv pentru achitarea creditelor acordate de către donatorii străini, prin cursul de schimb, prețuri și importuri masive de mărfuri, mai ales prin contrabandă. Ei vor aduce mărfuri prin contrabandă, iar voi, cei de peste hotare, veți plăti în dolari și euro pentru ele.

Dragi cetățeni, veți fi furați în continuare, iar banii voștri vor fi direcționați la menținerea puterii dubioase, la îmbogățirea lor.

Ei, cei de la putere, din banii voștri mențin artificial puterea secesionistă/criminală de la Tiraspol, prin prețurile la energia electrică, care tot voi o plătiți, care sunt de 2 ori mai mari decât în țările vecine. Ei între ei se împacă foarte bine.

Încă o dată insist către guvernarea parazită, să citească foarte atent recomandările mele din ultimii 2 ani,pe care le-am făcut public. Acolo sunt oferite soluții gata pentru banii furați.

Mă adresez și către partenerii de dezvoltare să fie mai selectivi în soluțiile, ultimaturile și insistențele lor, să aleagă cele mai potrivite căi de a ajuta Moldova, ci nu cele mai ușoare, care au impact fatal pentru oamenilor acestui ținut de pământ.

Oameni buni, nu trimiteți bani acasă, ci numai bunurile de care au nevoie cei apropiați. Oameni buni, dacă nu vă transformați economiile din lei în dolari, euro sau alte valute, riscați să rămâneți fără ele.

Luati aminte cu toții, leul moldovenesc nu a avut și nu mai are nicio valoare. El este doar un mijloc sau un instrument prin care sunteți deposedați de valută sau se fură economiile voastre. Doar în băncile străine vă puteți salva ce va mai rămas.

Rușinea, obrazul, etica și morala celor de la guvernare s-a consumat, de aceea nu mai are sens să contăm pe ei. În acțiune se pune bâta și batjocura.

Conștientizez că și de această dată vor sări ”experții” plătiți de bandiți și vor contrazice cuvintele mele.

Însă vedeți, să nu vi se întâmple exact ca în 2014 și 2015, când am avertizat exact despre același lucru, ați ascultat experții „păstorului oligarhic”, cele 3 bănci au plesnit, iar voi ați rămas cu economiile furate. Iar după ce cursul leului a explodat, economiile voastre in moneda de hârtie MD s-au redus de 2 sau 3 ori.

Atât deocamdată…

Gheorghe Costandachi
2016-09-27 21:05:00

Comentarii