Polițist din Anenii-Noi strânge bani de la țăranii care își comercializează legumele la piață. Cine nu dă bani este bruscat și umilit

Alina Matei
09/06/2018
Foto simbol

M-a sunat mama. Plângea. E în stare de şoc şi la un pas de a se prăbuși emoțional. Ieri (8 iunie 2018) a fost agresată de un polițist în Anenii-Noi, la Piața Agricolă.

Nu plânge pentru că a fost bruscată, agresată și i-au rupt și bluza, plânge pentru că vânătăile lăsate în suflet dor mai mult. Plânge de frustrare și neajutorare. De tristețe si umilință. De faptul că a fost tratată urât, înjurată, insultată de către un polițist care s-a prezentat cu prenumele de Eugen (numele mama nu l-a reținut), angajat al Inspectoratului de Poliție din Anenii-Noi. Tocmai de unul din cei aflați într-o poziție, ironic, de putere. În fapt, niște găinari spoiți, care strângeau de la vânzătorii ambulanți din jurul pieței câte 10 lei!

Povestea pe scurt: mama are o seră în care crește legume bio pentru noi, copiii ei. Însă cum noi nu putem consuma tot cât crește, ea a decis să vândă ce-i rămâne. O dată pe săptămână merge cu vecinii cu mașina la piața din centru raional, doar că mama nu stă la tarabă, ci își dă toată marfa, mai ieftin, unui negustor, tocmai ca să nu stea în soare (deși noi mereu o certăm că se chinuie pentru câțiva leuți). Să nu vă imaginați că vinde tone, merge de fiecare dată cu câte 3-4 săcușori de ardei, castraveți. O face mai mult ca să aibă activitate, să se simtă utilă, la pensie fiind. Ieri și-a plasat cei 3 săcușori cu ardei lânga farmacia veterinară de lângă piață și aștepta persoana care îi cumpără marfa “en-gros”. Precizez că NU vindea!

La un moment dat un polițist a început a strânge de la comercianții care vindeau în jurul pieței câte 10 lei, iar de la mama a cerut 20 de lei. Ea i-a spus ca nu vinde și că așteaptă un om să-i dea sacii. Polițistului nu i-a convenit și a insultat-o, amenintând-o ca o duce la secție.

Mama i-a spus că o să facă plângere și că, cel mai probabil, o să fie dat afară de la lucru pentru că strânge bani de la lume. Iar polițistul i-a răspuns, în derâdere, că șefii îi țin ca pe palme pentru că nu are cine lucra pe bani puțini și nicio șansă să fie eliberat din funcție.

Pentru că a refuzat să plătească cei 20 de lei, acesta a jignit-o, a bruscat-o, a înjurat-o și s-a repezit să o lovească. Mai multe persoane au intervenit şi au început să îi atragă atenţia poliţistului să se oprească. O femeie, vecina mamei, a venit în grabă și s-a băgat în fața politistului care o împingea pe mama. Acesta a continuat să o bruscheze, spre indignarea trecătorilor, care au asistat la toată scena.

Sunt șocată si indignată de cele întâmplate. Consider comportamentul inacceptabil și CER ca politistul respectiv să își  ceară scuze de la mama și să fie sancționat!
Luni mama va depune o plângere.

Alina Matei
2018-06-09 16:12:00

Comentarii