Inspecția Procurorilor va examina acțiunile acuzatorului care de două ori a refuzat inițierea urmăririi penale în cazul semnăturii falsificate a lui Ilan Șor

Alaiba Dumitru
15/04/2021

Demult am învățat că dreptatea n-o să-ți fie dată imediat, doar pentru că o ceri cu indignare și pentru că știi că ai dreptate. Uneori trebuie să insiști.

Despre semnătura falsă a lui Şor.

Procurorul Serghei Bodiu a refuzat DE DOUĂ ORI inițierea urmăririi penale, chiar dacă erau dovezi clare că semnătura a fost falsificată, inclusiv expertiza procuraturii a demonstrat-o.

Sunt convins, a încercat să mușamalizeze cazul semnăturii lui Șor, la solicitarea mea, ar putea fi sancționat disciplinar. Cel puțin un pas a fost făcut.

O să insist pe elucidarea acestui caz, de la sancționarea celor care încearcă mușamalizarea până la, cel mai important, identificarea și sancționarea celor care au comis o ilegalitate la care nu era nevoie să recurgă.

Din noiembrie procuratura nici măcar nu a identificat făptașul. Acest dosar demult putea fi în judecată.

Iar cel (sau cea) care a falsificat semnătura lui Șor riscă câțiva ani buni de pușcărie.

Falsul în acte publice este pasibil pedepsei penale conform Art 332 alin (2) lit b) a Codului Penal - falsul în acte publice săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică. Până la șase ani de pușcărie.

Detalii aici.

Alaiba Dumitru
2021-04-15 18:41:00

Comentarii