Nicio țară nu a înregistrat o cotă atât de mare de teste pozitive

Ala Nemerenco
20/11/2020

Lucrurile au luat-o razna de tot, deși la nimic bun nimeni nu se mai așteaptă. Am căutat peste tot date, dar nicăieri nu am găsit ca vreo țară să fi înregistrat așa o cotă mare de teste pozitive - 40-50%.

Ni se spune justificativ că și în alte țări lucrurile au ieșit de sub control. Dar, cum au ieșit, așa și vin la loc. Ba mai mult - toate aceste țări au avut vara un respiro de vreo două luni, în care sistemul sanitar și-a mai tras sufletul, și-a mai reparat defectele.

La noi însă - un maraton pe bune. În acest grafic sunt datele pe săptămâni de la începutul lui iulie până în prezent. După cum vedeți parcă ar fi escaladarea Everestului - curba merge tot în sus și în sus, în fiecare săptămâna tot mai multe cazuri decât în cea precedentă. A existat în octombrie o neînsemnată scădere, dar presupun că e artificială în legătură cu campania electorală. În rest, mergem spre prăpastie cu pași fermi.

Unde ne duc ei? Când o să se oprească? Când o să ia o gură de aer medicii? De ce au fost lăsate lucrurile în voia sorții? Sunt atât de incapabili să se descurce sau altceva e la mijloc?

Ala Nemerenco
2020-11-20 12:25:00

Comentarii