La Trușeni se taie la greu pădurile din jur, dar autoritățile responsabile se fac că nu văd dezastrul

Sergiu Godoroja
09/03/2023

La noi la Trușeni, suburbie a Chișinăului,  braconierii de lemne fac dezastru/râs mare atât în pădurile gestionate de Moldsilva cât și în pădurile/fâșiile de pădure gestionate de primaria Trușeni.

Mai mulți săteni se plâng că și la ei în livezi li s-au tăiat pomi fructiferi. Tupeul cel mai mare este că acei braconieri care fură lemne aleg doar tulpina copacului care este mai groasă, restul lasă.

Oamenii din sat zic ca au observat pe cineva cu o ,,DACIA,, alba și cu un ferestrău electric cu acumulator. Acesta timp de vre-o 5 minute își umple portbagajul cu lemne si dispare... cică această persoana este venită de vre-o câțiva ani în sat și și-a construit o casă în regiunea Dealul Morilor. 

Avem poliție locală. Avem administrație publică locală (cu doi agenți constatatori). Exista Agenția Ecologică de Stat. Chiar nu-i posibil de oprit acestă URGIE

Vrem ca autoritățile să acționeze și să prindă făptașul sau făptașii. Noi, un grup de săteni, suntem gata să ajutăm autoritățile în acest sens. 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Sergiu Godoroja
09/03/2023

Comments