Premierul Valeriu Streleţ s-a autosesizat după ce portalul Anticorupție a publicat o investigație privind averile și interesele viceminiștrilor

Julieta Savițchi
07/10/2015
Foto: politics.md

Premierul  Valeriu Streleţ s-a autosesizat după ce portalul Anticorupție a publicat o investigație privind afacerile, averile şi interesele actualilor viceminiştri și a promis că va lua măsuri dacă informaţiile se vor adeveri. Declarația fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Voi solicita Comisiei Naţionale de Integritate să verifice în mod prioritar informaţiile din investigaţia jurnalistică. Dacă se vor adeveri, viceminiştrii care au încălcat legea vor răspunde. Vor urma şi demisii”,  a promis şeful Cabinetului de miniştri.

Valeriu Streleţ a mai declarat că nu a ştiut nimic despre eventualele conflicte de interese ale subalternilor săi: „Nu am avut timp să verific. Şi CNI are de verificat multe declaraţii de avere ale funcţionarilor”.

În prima parte a investigaţiei „Afacerile, averile şi interesele viceminiştrilor din Guvernul Streleţ” s-a constatat că mulți viceminiştri deţin afaceri în domeniul în care activează, iar unii continuă să le administreze în pofida faptului că deţin funcţii publice. 

Julieta Savițchi
07/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii