Mihail Saakaşvili, despre dosarul lui Vlad Filat: "Cred, ca şi mulţi alţii, că este vorba despre o justiţie selectivă"

Victoria Dodon
07/12/2015
Foto: CIJM

Ex-președintele georgian Mihail Saakașvili, în prezent guvernator al regiunii Odesa, dă de înţeles că dosarul fostului premier moldovean Vlad Filat ar avea semnele unei justiţii selective. "Mi-aş dori foarte mult ca asta să nu se transforme în justiţie selectivă, când un grup a obţinut pârghiile şi l-a arestat pe liderul celuilalt grup. Mie, ca şi multor altora, mi se pare anume aşa", a declarat oficialul reporterilor portlului Anticorupție al Centrului de Investigații Jurnalistice.

Saakaşvili consideră că pentru a demonstra adevărul, este nevoie cercetarea tuturor circumstanţelor cazului. "În plus, trebuie pedepsiţi absolut toţi. Doar atunci când toţi vor fi traşi la răspundere, inclusiv reprezentanţii celeilalte grupări, atunci cetăţenii vor crede în dreptate", a adăugat fostul preşedinte al Georgiei.  

Mihail Saakașvili a participat luni, 7 decembrie, la deschiderea Şcolii de iarnă pentru schimb de experiență în jurnalismul de investigaţie transfrontalier MUTE@Corruption. 

Prietenia dintre Mihail Saakaşvili şi Vlad Filat este binecunoscută opiniei publice, cei doi politicieni făcându-și împreună apariția la mai multe evenimente. Bunăoară, în vara anului 2013, fostul preşedinte al Georgiei a ţinut un discurs la Chişinău, în cadrul Summitului Partidului Popular European, formaţiune căreia este afiliat şi Partidul Liberal Democrat, pe atunci condus de Vlad Filat. În seara zilei următoare, cei doi au fost suprinşi alături de premierul din acea perioadă Iurie Leancă şi mai mulți simpatizanți ai PLDM, distrându-se într-un club select din Capitală. În luna decembrie a aceluiaşi an, Filat şi Saakaşvili au ţinut discursuri în piaţa centrală de la Kiev, în susţinerea protestatarilor care cereau apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Victoria Dodon
07/12/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii