Apel // Societatea civilă solicită deputaților să amâne adoptarea, în lectură finală, a mai multor modificări la Codul Audiovizualului

Anticoruptie.md
29/07/2016
sursa foto: Ziarul National

Zece organizații nonguvernamentale din Republica Moldova, printre care și Centrul de Investigații Jurnalistice, au semnat un apel comun în adresa deputaților moldoveni prin care le solicită să amâne adoptarea, în lectură finală, a proiectelor de lege pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului, promovate intens de unele fracțiuni parlamentare.

„Vă atenționăm că proiectul de lege nr. 218, promovat insistent de Partidul Democrat, conține prevederi care vor favoriza radiodifuzorii cu finanțarea asigurată de oligarhi și structurile acestora, iar unele posturi care supraviețuiesc doar din prestarea serviciilor de publicitate vor fi puse în dificultate sau vor trebui să-și sisteze activitatea. Vă reamintim că expertizele Consiliului Europei și a OSCE au remarcat mai multe neclarități în aceste proiecte de legi, recomandând excluderea unor prevederi și completarea altora. Au transmis critici referitoare la inițiativele legislative Reprezentanta OSCE pentru libertatea presei și organizația internațională Freedom House. Mai mulți participanți la dezbaterile organizate de Parlamentul Republicii Moldova la 26 iulie 2016, de asemenea, au criticat proiectul de lege nr. 218, menționând că adoptarea acestei inițiative legislative va diminua pluralismul de opinii în societatea moldovenească”, se arată în apel.

La insistența unor deputați, proiectele de legi pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului urmează să fie dezbătute la ședința de astăzi a Parlamentului, ultima din sesiunea de primăvară-vară. Totuși, documentele nu sunt incluse în ordinea de zi a ședinței.

Vedeți aici apelul integral

Anticoruptie.md
29/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii