Un angajat al statului a câștigat procesul de judecată, după ce s-a plâns că a fost demis pe criterii politice

Anatol Mătăsaru
24/07/2016
Foto: Valentin Vieru şi Mihai Drumea Autor: A.Mătăsaru

Judecătoria raionului Nisporeni i-a dat câştig de cauză fostului inspector piscicol, Mihai Drumea, care a contestat ordinul de demisie semnat de directorul Serviciului Piscicol de Stat (SPS) la 15 aprilie 2016. Bărbatul s-a plâns în instanţă că a fost demis ilegal, pe criterii politice, deoarece este membru al PLDM, iar conducerea SPS s-ar afla sub controlul Partidului Liberal, aflat la guvernare. Conducerea SPS infirmă acuzaţiile şi susţine că va ataca hotărârea instanţei de fond la Curtea de Apel Chişinău.



Mihai Drumea susţine că problemele sale au început după ce la conducerea SPS au fost puşi membri ai PL. „Mă persecutau, îmi invocau abuzuri nejustificate. În baza unor acuzaţii nefondate am fost demis. Mai întâi mi s-a propus să devin membru al Partidului Liberal. Apoi mi s-a cerut să scriu cerere din propria dorinţă. Mi-au zis că au omul lor pentru acest post şi eu nu voi reuşi nimic”, a declarat Mihai Drumea.

De partea cealaltă, directorul adjunct al SPS, Valentin Vieru, califică hotărârea Judecătoriei raionului Nisporeni drept una ilegală şi susține că destule informaţii împotriva lui Drumea. „Am primit mai multe plângeri în privinţa lui Drumea. El a fost un apropiat al fostului director al SPS, Iurie Ursu, care este cercetat penal pentru acţiuni de corupţie. Drumea a ignorat până şi ordinul directorului SPS, care prevede activitatea comună cu Inspecţia Ecologică. Nu venea la serviciu. Nu puteam admite ca acesta să stea acasă şi să primească salariu. Avem  mai mulţi inspectori care sunt membri ai PLDM, dar a fost demis doar Drumea. Şi judecătorul Grigore Şişcanu nu a fost imparţial, soţia lui se află în litigiu cu soţia inspectorului care a ocupat postul lui Drumea. Judecătorul trebuia să se autorecuze. Nu are Dumea nicio şansă la Curtea de Apel”, a spus Vieru.


 

 

 

Anatol Mătăsaru
24/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii